Tandeloze Hollywoodsatire

Een film naar een hitserie op tv levert zelden hoogstandjes op en bijna altijd veel geld. Fans willen het seriegevoel graag nog eens herbeleven: zie Sex and the City of Gooische Vrouwen. HBO-serie Entourage was van 2004 tot 2011 wensvervulling voor jongemannen: de avonturen van een vriendengroep in Hollywood. Producer Mark Wahlberg putte inspiratie uit zijn eigen loopbaan van straatcrimineel via rappend onderbroekmodel tot superster. Zijn alter ego is de A-ster Vincent Chase uit Queens, New York, wiens oude matties, of parasieten, nooit van zijn zijde wijken in Los Angeles. Misschien zijn de zwembaden dieper, de Lamborghini’s roder, de borsten bloter, verder is Entourage een lang uitgesponnen tv-aflevering. Het draait om een film die over budget gaat en Texaanse financiers die lastig doen, maar uiteraard staat er niets op het spel, want dat zou de consumptie van starlets en luxeartikelen in de weg staan in deze tandeloos doordreutelende Hollywoodsatire.