Dijsselbloem: NS had mij moeten informeren

De NS-top had minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem als aandeelhouder eerder moeten informeren over de fraude bij een aanbesteding in Limburg. Dat zei de minister gisteravond in het Kamerdebat over het machtsmisbruik door NS. Een aantal partijen verweet Dijsselbloem dat hij als aandeelhouder niets tegen het „valse spel” van NS heeft gedaan. Dijsselbloem zei dat hij en zijn ministerie door de NS-top „veel te laat en onvolledig” zijn geïnformeerd over de problemen met de aanbesteding in Limburg. Uit een vorige week gepubliceerd rapport bleek dat de NS-top op de hoogte was van concurrentiegevoelige informatie van Arriva en Veolia. Dat Dijsselbloem zelf zo laat werd ingelicht heeft zijn vertrouwen in NS-topman Timo Huges aangetast, zei hij. Huges stapte afgelopen vrijdag op.