Een grappig antwoord

In de techsector woedt een strijd om namen, zeker tussen de startups. Wie iets heel erg hips doet, moet goed te vinden zijn online. Alleen zijn de meeste webadressen al bezet. Dus worden er de vreemdste namen verzonnen om toch maar een eigen webadres te vinden. Nadat Spotify (die hun naam bedachten nadat de ene oprichter de andere verkeerd verstond) populair werd, besloot veel nieuwe bedrijfjes –ify achter hun naam te zetten. En datzelfde ging op voor -ly, -square en -box achter je naam. Dat het uit de hand is gelopen en al lang niet meer serieus wordt genomen, bewijst de ‘Silicon Valley Job Title Generator’.

De site braakt functietitels uit die je in Silicon Valley tegen zou kunnen komen. Aangezien iedereen daar toch een unieke functie schijnt te willen hebben. Dan word je technology sherpa, quantification steward of tech-wizard-in-residence. Een grappig antwoord op een trieste ontwikkeling.