Angry baskets

Het YouTube-kanaal van Dude Perfect heeft sinds 2009 al bijna zevenhonderd miljoen views en meer dan 5,5 miljoen abonnees verzameld. Dat is niet heel gek, de vijf mannen halen de meest onmogelijke fratsen uit met American footballs, pijl en boog en bowlingballen. Zoals die ene keer dat ze een basketbal uit een laag overvliegend vliegtuig met succes in een basket werpen. Dat alles is natuurlijk een perfecte basis voor een spel. Of twee spellen. Dude Perfect 2 voor Android- en iOS-apparaten lijkt misschien nog het meest op een mix van Angry Birds en Worms. In negentig levels moeten spelers uit zien te puzzelen hoe ze de verschillende soorten projectielen in baskets krijgen. Dat is erg vermakelijk. Het grote minpunt aan de game is het constante infantiele gejuich van de ‘dudes’ en ‘bro’s’.