Vier doden na ‘zeldzame’ schietpartij China

Bij een schietpartij in een dorpje in een noordelijke provincie van China zijn vier mensen omgekomen, onder wie twee politieagenten. Vijf mensen raakten gewond. Dat schrijft de Chinese staatstelevisie CCTV op Twitter.

Twitter avatar cctvnews CCTVNEWS 4 people, including 2 police officers are killed and 5 others injured in a mass shooting early Tuesday in Suning county, Hebei Province

In een persbericht van de regering staat volgens persbureau Reuters dat een van de doden de 55-jarige dader zou zijn. De man zou een bipolaire stoornis hebben gehad.

De man zou vroeg in de ochtend op zijn buren geschoten hebben met een dubbelloops jachtgeweer. Schietpartijen in China zijn zeldzaam, omdat de wapenhandel wordt gecontroleerd en wapenbezit aan strenge restricties is verbonden.

De provincie Hebei: