Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Verkiezingen

Regeringspartij wint verkiezingen Mexico

De Mexicaanse Institutioneel Revolutionaire Partij (PRI) van president Peña Nieto heeft zondag de parlementsverkiezingen gewonnen. Volgens voorlopige resultaten heeft de PRI rond de 30 procent van alle stemmen gekregen, waardoor de kans groot is dat de regeringspartij haar macht in het congres behoudt. Samen met bondgenoten Verde (de Groenen) en PANAL (Nieuwe Alliantie) komt de PRI uit tussen de 246 en 263 zetels. Er zijn 251 zetels nodig om de meerderheid te behouden in het vijfhonderd zetels tellende parlement. Op dit moment hebben ze precies 251 zetels. In de senaat mist de PRI echter een meerderheid.