Politie doet invallen in Brabant - internationale drugslijn opgerold

Hennepplanten in een bedrijfspand in Zaltbommel (archiefbeeld).
Hennepplanten in een bedrijfspand in Zaltbommel (archiefbeeld). Foto ANP / Piroschka van de Wouw

De politie in Noord-Brabant heeft vanochtend in het kader van een groot onderzoek naar internationale drugshandel invallen gedaan in Roosendaal en Etten-Leur. Dat meldt de politie op Twitter.

Twitter avatar Politie_Breda Politie Breda eo #Drugsactie is integraal onderzoek: #politie, #justitie, #belastingdienst, gem. #EttenLeur en gem. #Roosendaal en ism Franse autoriteiten.

Volgens Omroep Brabant gaat het om het oprollen van een drugslijn voor wiet en hasj naar Frankrijk. De drugslijn zou al jaren bestaan en worden gerund door een Roosendaalse familie.

Zeker vier leden van de familie zijn opgepakt en er zouden bij 24 woningen en bedrijfspanden invallen zijn gedaan. Ook is beslag gelegd op een villa die met crimineel geld zou zijn betaald.

Voor het onderzoek werkt de politie samen met de Belastingdienst, de FIOD en de Franse justitie.

Ook in Groningen lopen drugsonderzoeken

In de provincie Groningen is de politie op dit moment bezig met twee onderzoeken rondom hennep. In het kader van dat onderzoek zijn op diverse locaties in provincie Groningen huiszoekingen gedaan. De zoekingen zijn gericht op het in beslag nemen van hennep, geld, waardevolle goederen en administratie.

Een deel van de zoekingen vindt plaats op woonwagenkamp De Kring in Groningen. Er zijn inmiddels vijf personen aangehouden. Aan het einde van de dag zal de politie meer informatie geven over de resultaten van de zoekingen.