Perszaal van Witte Huis ontruimd wegens bommelding

De persruimte van het Witte Huis is ontruimd tijdens de middagbijeenkomst met Witte Huis-woordvoerder Josh Earnest. De Secret Service vroeg de aanwezige pers te vertrekken en doorzocht de ruimte met een hond. Inmiddels zijn de journalisten teruggekeerd naar de perszaal. Waarom de pers moest vertrekken, is nog onduidelijk.

Witte Huis-woordvoerder John Earnest vertrekt met de aanwezige pers uit de persruimte van het Witte Huis
Witte Huis-woordvoerder John Earnest vertrekt met de aanwezige pers uit de persruimte van het Witte Huis Foto Reuters / Pool

De persruimte van het Witte Huis is ontruimd tijdens de middagbijeenkomst met Witte Huis-woordvoerder Josh Earnest, meldt persbureau Reuters. De Secret Service vroeg de aanwezige pers te vertrekken en doorzocht de ruimte met een hond. De pers is naar een gebouw in de buurt gebracht. Inmiddels zijn de journalisten teruggekeerd naar de perszaal.

Update 21.27 uur: De bijeenkomst is onderbroken wegens een bommelding, meldt persbureau Reuters. De andere ruimten van het Witte Huis zijn niet ontruimd. Wel werden de omringende blokken afgesloten voor toeristen.

NRC-correspondent Guus Valk op Twitter:

Twitter avatar apjvalk Guus Valk De mysterieuze ontruiming van de perszaal in het Witte Huis is ten einde. De T-shirts die over camera’s waren gehangen, zijn weer verwijderd

Eerder vandaag kregen de autoriteiten verschillende meldingen van verdachte pakketjes en een telefonische bommelding waarna twee gebouwen van de Senaat werden onderzocht. Ze vonden niets gevaarlijks.