Festivals schrappen homofobe dj

De Litouwse dj Ten Walls lijkt met een enkele Facebookpost zijn carrière vakkundig om zeep te hebben geholpen. Tal van Europese muziekfestivals annuleerden gisteren het optreden van de producer na homofoob commentaar. Onder meer de Nederlandse festivals Pitch en Mysteryland en het Britse Creamfields schrapten hem van het programma. Marijus Adomaitis, zoals Ten Walls eigenlijk heet, had op Facebook verteld hoe een collega hem probeerde te overtuigen toleranter te zijn tegenover homo’s. „Toen ik hem vroeg wat hij zou doen als de bruine anus van zijn zestienjarige zoon uit elkaar zou worden gescheurd door zijn vriend, was hij stil”, aldus Ten Walls. Hij ging verder met de opmerking: „In de jaren negentig repareerden ze mensen van een andere soort tenminste nog” en vergeleek kindermisbruik door priesters met homoseksuele relaties. Tal van dj’s maakten hun afkeur kenbaar. Dj-duo Optimo postte een foto met stukken vinyl en het onderschrift „mijn enige plaat van Ten Walls ziet er nu zo uit” op Instagram. The Chemical Brothers noemde Creamfields’ annulering een „uitstekende reactie”. Zijn boekingskantoor liet weten Ten Walls niet meer te vertegenwoordigen. De dj heeft zijn excuses aangeboden, maar dat was voor velen niet genoeg. „Crocodile tears”, schreef dj Reza Athar op Facebook. „Een ‘slip of the tongue’, is per ongeluk een latte in plaats van een ijskoffie bestellen. Ik insinueer nooit per ongeluk dat homo’s dieren zijn”, twitterde The Black Madonna. Aan het einde van de dag kondigde Ten Walls aan voorlopig te stoppen met draaien.