Media

Dit is vandaag belangrijk

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Van duizenden naar miljoenen in een paar jaar: podcasts trekken steeds meer luisteraars. Maar waar moet je beginnen? NRC Q selecteert de veertien beste.

De hoogste baas van de NS speelde een rol bij het gerommel met aanbesteding in Limburg. Kan Timo Huges achter de tralies belanden?

Blendle komt met een Duitse versie, binnenkort volgt waarschijnlijk de VS. Maar zó goed gaat het nou ook weer niet: de online artikelenkiosk lijdt verlies.

Poldernieuws

Bonje in de taxiwereld: dit keer op Schiphol. Chauffeurs met vergunning zijn boos op chauffeurs zonder vergunning die toch ritten aanbieden, schrijft de Volkskrant.

SBM Offshore kijkt vandaag naar het Braziliaanse parlement. De spil in een omkopingsaffaire moet getuigen, meldt het Financieele Dagblad.

Nog een keer Schiphol: de nieuwe veiligheidscontrole resulteert soms in lange wachttijden, bericht de NOS.

While you were sleeping…in the US

Het was leuk zolang het duurde. Facebook en Google doen niet meer mee met de ruimterace, schrijft Quartz.

Walgreens is een makkelijk te voorkomen pr-blunder begaan, meldt The Chicago Tribune.

Apple gaat volgens The Wall Street Journal dit najaar de nieuwsmarkt veroveren.

While you were sleeping… in Asia

China wil de laatste restjes ongerepte natuur beter beschermen zodat er meer toeristen komen, schrijft de Financial Times.

Zuid-Korea gaat van een belangrijk toeristeneiland een klimaatneutraal en duurzaam paradijs maken, aldus de Nikkei Asian Review.

De baas van Qatar Airways vindt de ophef over oneerlijke staatssteun onzin, zo komt naar voren in een interview met Reuters.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.