Website Amerikaanse leger offline na hack door Syriërs

De Twitterpagina van de Syrian Electronic Army, dat vandaag de website van het Amerikaanse leger hackte.
De Twitterpagina van de Syrian Electronic Army, dat vandaag de website van het Amerikaanse leger hackte. Foto screenshot Twitter

Het Amerikaanse leger heeft zijn eigen website offline gehaald nadat de site was gehackt. De digitale inbraak is opgeëist door het Syrian Elektronic Army, een groep hackers die de Syrische president Bashar al-Assad steunt.

Twitter avatar Official_SEA16 SyrianElectronicArmy The #SEA hacks the official website of the US Army and leave several messages on it | http://t.co/Q93FQFg3cG http://t.co/e8ZXp58oAY

Volgens de Amerikanen hadden de hackers zich toegang geëigend tot een bepaald deel van de website en is de website www.army.mil daarom uit voorzorg uit de lucht gehaald. Er waren enkele pro-Syrische berichten te zien. De website is nog altijd onbereikbaar.

Twitter avatar Official_SEA16 SyrianElectronicArmy One of #SEA messages left on the US Army website. #SEA #USArmy http://t.co/jIA7HN9jXt

Vorige week ook al gehackt

De timing is opmerkelijk. Vorige week werd al een veiligheidslek ontdekt bij het Amerikaanse regeringsbureau, dat gegevens van federale overheidsfunctionarissen verzamelt en beheert. Daardoor konden de gegevens van vier miljoen mensen worden ingezien. Het was een van de grootste hacks ooit in de Amerikaanse geschiedenis.

President Obama zei in een reactie vandaag tijdens de afsluitende persconferentie van de G7 dat Amerika snel zijn digitale veiligheid op peil gaan brengen. Volgens Amerikaanse functionarissen wijst een onderzoek in de richting van China, al weigerde Obama met een beschuldigende vinger naar het Aziatische land te wijzen.

Ook het leger heeft eerder dit jaar al problemen gehad met de digitale veiligheid. Toen werd het Twitteraccount gehackt door de groep CyberCaliphate. Zij zijn aanhangers van Islamitische Staat.