Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

Nrc.next zoekt: nét iets kleinere muziekfestivals buiten de Randstad

De kaart met zomerse muziekfestivals in nrc.next afgelopen vrijdag viel bijna overal in goede aarde. Bíjna overal, want er ligt op de kaart een nogal grote, witte vlakte bovenin Nederland, waar geen grote popfestivals worden georganiseerd. Maar zijn kleinere festivals minder leuk? Natuurlijk niet.

Onze kaart met zomerse muziekfestivals van afgelopen vrijdag viel bijna overal in goede aarde. Alleen vanuit het noorden van het land priemden nogal wat gefronste wenkbrauwen onze kant op. Er ligt op onze kaart namelijk een nogal grote, witte vlakte bovenin Nederland, waar geen grote popfestivals worden georganiseerd. Noorderlingen lachen om nrc.next, kopte het Dagblad van het Noorden daarom zelfs. :(

Tja, door onze strenge criteria vielen de kleinere festivals van de kaart, en juist in het noorden zijn nu eenmaal erg veel wat kleinere festivals op muziekgebied (of ze worden, zoals Eurosonic/Noorderslag in de winter gehouden).

Maar zijn kleinere festivals minder leuk? Natuurlijk niet. Sterker, misschien zijn die nog wel veel leuker dan die massabijeenkomsten met overal dezelfde bands, de veel te dure rollende keukens en al die randstedelingen die zeuren dat Flevoland zo ver weg is.

We draaien het daarom eens om. Ken of ben jij een te gek muziekfestival met minder dan 10.000 bezoekers, buiten de Randstad? Vertel ons dan in maximaal 200 woorden wat daar zo leuk aan is, en wij zetten de leukste in de krant. Vergeet niet te vermelden waar het precies is, wanneer, wat het kost, en minstens twee bands die we er kunnen verwachten.

Mail je tekstje voor donderdag 11 juni naar doen@nrc.nl.

Twitter avatar Glasnostici Glasnost Vanaf vandaag blikken wij alweer uit naar de heerlijke festivalzomer. #ergaatnietsboven http://t.co/TTvyvSoRqz
Twitter avatar maartjejan Maartje Jansma Volgens @nrcnext zijn er geen noemenswaardige festivals in het Noorden. The North strikes back http://t.co/Q6NIsEgW4C
Twitter avatar DrpsfeestGoutum Dorpsfeest Goutum Zo… festival kaartje uit de NRC en van @OmropFryslan site maar even aangepast :) http://t.co/mmVZd8ISD9