‘Máxima MC betaalde miljoen aan ontslagpremies ex-bestuurders’

Drie directeuren die na de reorganisatie van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven zijn vertrokken, hebben vorig jaar in totaal zo’n zeven ton aan ontslagpremies ontvangen. Twee bestuurders ontvingen ieder een kwart miljoen euro, een derde ex-manager kreeg 188.500 euro mee.

Het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.
Het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Foto ANP / Roos Koole

Drie directeuren die na de reorganisatie van het Máxima Medisch Centrum in Eindhoven zijn vertrokken, hebben vorig jaar in totaal zo’n zeven ton aan ontslagpremies ontvangen. Twee bestuurders ontvingen ieder een kwart miljoen euro, een derde ex-manager kreeg 188.500 euro mee. Dat meldt RTL Nieuws op basis van de onlangs gedeponeerde jaarrekening.

Het ziekenhuis heeft in totaal voor 988.500 euro aan afkoopsommen betaald aan vijf oud-bestuurders die moesten vertrekken. De reorganisatie zou noodzakelijk zijn geweest, omdat de organisatiestructuur “onvoldoende helder en slagvaardig” was.

Vorig jaar meldde RTL Nieuws al dat het medisch centrum twee directeuren een afkoopsom van anderhalve ton had moeten betalen. Ook werd bekend dat ex-bestuursvoorzitter Rob van ’t Hullenaar na zijn vertrek in 2013 nog drie maanden is doorbetaald als adviseur, hetgeen ruim 75.000 euro zou hebben gekost.

Drie jaar geleden moest het Máxima Medisch Centrum bij een bezuinigingsronde 150 banen schrappen. Bij het ziekenhuis werken nu zo’n 3000 mensen. De winst bedroeg vorig jaar 7,2 miljoen euro (zie pagina 9 van de jaarrekening).