Gezin van meisje (8) dat overleed na val van flat bekend bij instanties

Agenten in een politieauto.
Agenten in een politieauto. Foto ANP/ Koen van Weel

Het gezin van het 8-jarige meisje dat vannacht overleed na een val van een flat in Hoogeveen is bekend bij hulpverleningsinstanties in de stad. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

De gemeente heeft het incident aan de inspectie Gezondheidszorg gemeld, die nu onderzoek gaat doen. Inhoudelijk ingaan op de situatie van het gezin is daarom nog niet mogelijk.

Update 16.00 uur:

De moeder van het achtjarige meisje blijft voorlopig in hechtenis. Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten. Er zijn vijftien rechercheurs op de zaak gezet en om meer tijd te krijgen voor het onderzoek is de vrouw in verzekering gesteld.

Het meisje, woonachtig in flat De Arend in de Drentse plaats, werd vannacht rond 01.30 uur levenloos gevonden voor het gebouw. Het is nog onduidelijk of het meisje zelf is gesprongen, of dat er iets anders is gebeurd. Na kort onderzoek hield de politie de 35-jarige moeder van het meisje aan. Zij wordt nog verhoord. Een woordvoerder van de politie zegt dat moet blijken wat haar rol is geweest, aangezien zij de enige persoon was die bij haar dochter was ten tijde van het incident.

‘Tragisch’

Burgemeester Karel Loohuis spreekt van een “bijzonder tragische gebeurtenis”:

“In de eerste plaats voor de familie. Maar het is ook een schok voor de mensen in de omgeving van dit gezin, de school en de buurt. Samen met de school en de woningstichting zorgen we voor begeleiding en ondersteuning van de mensen”