In beeld

Geprojecteerd activisme tegen de G7

De regeringsleiders van de G7 zijn in de Beierse Alpen voor een top met op de agenda voornamelijk de aanpak van terrorisme en de klimaatveranderingen. De zeven wereldmachten hebben ermee ingestemd de temperatuur van de aarde niet meer dan 2 graden te laten stijgen. Met de afspraak lopen de landen vooruit op de klimaattop die de Verenigde Naties in december organiseren in Parijs. Met de leiders van Nigeria, Tunesië en Irak wordt gepraat over de dreiging van extremisme. In het nabij gelegen wintersportdorp Garmisch Partenkirchen kamperen tegelijkertijd ruim dertigduizend demonstranten die de G7 een illegaal en ondemocratisch platform vinden.
Demonstranten tegen de G7 pakken hun tenten in in de buurt van Garmisch-Partenkirchen.
Reuters/Wolfgang Rattay
Demonstranten tegen de G7 verlaten hun kampeerterrein in de buurt van Garmisch-Partenkirchen.
Reuters/Wolfgang Rattay
Kampement van demonstranten tegen de G7. De leiders van de grootste geïndustrialiseerde landen houden deze dagen in de Beierse Alpen hun top.
Reuters/Wolfgang Rattay
Vlnr: president Barack Obama, bondskanselier Angela Merkel, de Franse president Hollande, premier Cameron, de Italiaanse premier Matteo Renzi, voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk, de Japanse premier Shinzo Abe en de Canadese premier Stephen Harper in Elmau tijdens een zitting van de G7.
EPA/Michael Kappeler
Activisten van Greenpeace hebben met een laser de slogan 'Go for 100 % renewables' op een nabije berg geprojecteerd.
EPA/Felix Kaestle
Met speciale lichtbundels worden ballonnen geprojecteerd met de hoofden van de leiders van de G7 op de Alpen.
Reuters/Wolfgang Rattay
Diner voor Afrikaanse landen in de residentie in München van de Beierse gouverneur Horst Seehofer dat gelijktijdig wordt georganiseerd in de context van de G7.
EPA/Armin Weigel
Vlnr. de leiders van de G7 tijdens een werkbespreking: premier Abe, premier Harper, president Obama, bondskanselier Merkel, president Hollande, premier Cameron en premier Renzi.
Reuters/Robert Michael
De Duitse bondskanselier met haar man Joachim Sauer drinken een biertje met Obama tijdens een traditioneel Beiers ontbijt in Krün.
EPA/Steffenkugler
De politie praat met demonstranten die protesteren tegen de G7 in Garmisch-Partenkirchen.
EPA/Boris Roessler