Cultuur

Dit is wat je vandaag moet weten

Foto ANP

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Ze liggen zelden wakker, weten vaak niet wat ze verdienen (zéggen ze) en mailen veel. Weet jij wat de top van het Nederlandse bedrijfsleven nog meer te verbergen heeft? Doe onze quiz.

Vandaag dient een megazaak in Assen. Twaalf woningcorporaties en ruim 900 huiseigenaren willen een vergoeding van de NAM. Door aardbevingen die ontstaan door gaswinning zou hun onroerend goed een stuk minder waard zijn.

Apple Pay, Apple Watch, iOS9: in San Francisco begint de Apple-conferentie voor ontwikkelaars. En dit wordt er (waarschijnlijk) gepresenteerd.

Poldernieuws

KPN wordt een durfinvesteerder in de tech-sector, schrijft het Financieele Dagblad.

Drie jaar na een reeks schandalen is de champignonteelt nog steeds een rommeltje, meldt de NOS.

We houden weer een beetje van de caravan. De verkoop stijgt, aldus RTL Nieuws.

While you were sleeping… in the US

De World Wide Developers Conference van Apple begint vandaag. Maar Sony verklapte al een nieuwtje: Apple komt met een eigen streamingdienst, schrijft Business Insider.

Biefstuk eten met Warren Buffet. Een Chinese CEO legde er 2,3 miljoen dollar voor neer. Volgens The Washington Post is dat niet eens zoveel.

Google werkt nu ook samen met filmmakers. Fast & Furious-regisseur Justin Lin vertelt The Verge over zijn nieuwste film voor Google Spotlight Stories.

While you were sleeping… in Asia

Over niet al te lang surf jij met een telefoon van Xiaomi hoopt Xiaomi. The Wall Street Journal schrijft over de expansieplannen van het Chinese bedrijf.

Zuid-Korea ziet een nieuwe economische crisis opdoemen en vraagt om maatregelen, meldt de Financial Times.

Supermarkten doen het matig in China, constateert de Nikkei Asian Review. De krant weet waarom.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.