Goal van het Weekend: we hebben een kandidaat voor doelpunt van het jaar

Natuurlijk was het ‘t weekend van de finale tussen Barça en Juve, en ook een beetje dat van onze oranje leeuwinnen op hun allereerste wereldkampioenschap. De absolute kraker van een goal werd echter in Argentinië geproduceerd.

Natuurlijk was het ’t weekend van de finale tussen Barça en Juve, en ook een beetje dat van onze oranje leeuwinnen op hun allereerste wereldkampioenschap. De absolute kraker van een goal werd echter in Argentinië geproduceerd.

3. Vitinho (Internacional)

Soms kom je als speler in een nu-of-nooit en/of de-dood-of-de-gladiolen-situatie. Zo ook Vitinho. Als je dan toch op volle snelheid ligt en die achterlijn rap dichterbij komt, kun je net zo goed uithalen. Waarom ook niet? De van CSKA Moskou gehuurde middenvelder gedijt in z’n vaderland blijkbaar beter dan op een Russische reservebank.

2. Vouria Ghafouri (Sepahan)

Ook wel eens leuk om iets anders uit Iran te horen komen dan onheilspellende geluiden over nucleaire programma’s, gedoe met religie en politiek en het aangename tegengeluid van Thomas Erdbrink. Want een pegel als die van Ghafouri, daar zijn we hier niet vies van.

1. Maxi Velázquez (Lanús)

Met echte kandidaten voor doelpunt van het jaar zijn we de afgelopen weken, misschien wel maanden, niet echt verwend. En dan komt in de schaduw van de Champions League-finale ineens een goal aanwaaien uit de Argentijnse haute cuisine, zo smakelijk. Of heet het dan alta cocina? Hoe dan ook: bedankt Maximiliano Nicolás Velázquez, verdediger van beroep, want hier klopt alles aan.