Economie

De ovens van Aldel zijn weer aan

Aldel is sinds 2009 eigendom van de Amerikaanse Klesch (en heet officieel: Klesch Aluminium Delfzijl.) De hoge stroomprijzen hadden het bedrijf genekt, zei Klesch bij het faillissement. Terwijl de prijzen twee kilometer verderop, in Duitsland, veel lager zouden zijn.
Aldel is sinds 2009 eigendom van de Amerikaanse Klesch (en heet officieel: Klesch Aluminium Delfzijl.) De hoge stroomprijzen hadden het bedrijf genekt, zei Klesch bij het faillissement. Terwijl de prijzen twee kilometer verderop, in Duitsland, veel lager zouden zijn. Foto Kees van de Veen

De ovens in het Groningse Delfzijl staan weer aan. Bijna anderhalf jaar na de sluiting gaat aluminiumfabriek Aldel weer verder. Met maar een deel van het personeel. Dat ook nog eens een kwart minder verdient.