In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week: beelden van een religieuze feestdag in Georgië, een zelfmoordpoging in China en de oudste vrouw die ooit een marathon uitliep.
Een repetitie voor de opera Tosca, geschreven door Giacomo Puccini. Op 1 juni begon het Opera Festival in Masada, Israël.
Reuters / Nir Elias
Franse politieagenten zetten migranten uit het kant waar ze verbleven, bij de Kanaaltunnel in Calais (Noord-Frankrijk). In totaal werden 140 migranten uit twee kampen gezet.
AFP / Philppe Huguen
Een plaatje uit het dagelijks leven van de Filippino's: wandelen met de hond in de ommuurde buurt Intramuros, de oudste wijk van Manila.
AP / Aaron Favila
Eenmaal aan land proberen bootvluchtelingen het regenwater op te vangen in het tijdelijke vluchtelingenkamp bij de stad Maungdaw, in het westen van Myanmar. De overvolle vissersboot met 727 migranten werd gevonden in de Andamanse Zee, ten westen van het vasteland van Zuidoost-Azië.
Reuters / Soe Zeya Tun
In Hefei, een stad in het oosten van China, dreigt een naakte man zelfmoord te plegen door van de 16e etage van een flat te springen. Politieagenten wisten de man na zes uur onderhandelen in veiligheid te brengen. Volgens lokale media had hij die ochtend zijn zus aangevallen en was zijn moeder dood in het appartement gevonden. De politie doet onderzoek.
Reuters
Een Syrische man helpt een jongen die gewond raakte bij een bomaanslag van de Syrische overheid. Een markt in de noordelijke stad Aleppo werd geraakt. De bommen van het regime bestaan vaak uit containers vol explosieven en hebben meermaals scholen, ziekenhuizen en markten in Syrië getroffen.
AFP / Karam al-Masri
Twee Oekraïense militairen omhelzen elkaar na een militaire ceremonie in de regio Donetsk. De Oekraïense president Petro Porosjenko waarschuwde eerder voor de "kolossale dreiging" dat gevechten in het oosten van Oekraïne zouden worden hervat. Bij recente confrontaties tussen het regeringsleger in de pro-Russische rebellen kwamen zeker 24 mensen om het leven.
AFP / Juri Kirnitsjni
Vrienden en familieleden van de Jordaanse bruidegom Mohammad Assif (boven) vieren feest. Assif vergezelde zijn bruid achterop een truck van haar huis naar de feestlocatie, een idee van zijn vader, die werkt als vrachtwagenchauffeur.
Reuters / Muhammad Hamed
Leden van het Rode Kruis helpen een bootvluchteling nadat deze van boord is gehaald in de haven van Augusta, Sicilië. De lichamen van 17 bootvluchtelingen zijn met een boot van de Italiaanse kustwacht naar Sicilië gebracht, 454 mensen overleefden de tocht.
Reuters / Antonio Parrinello
Een kapsalon in de wijk Cibitoke in Bujumbara, de hoofdstad van Burundi. De regering heeft gezegd uitstel van de verkiezingen te overwegen, na een verzoek van leiders van Oost-Afrikaanse landen tijdens een regionale top in Dar es Salaam, Tanzania. Demonstranten in het landen waren teleurgesteld: zij hadden liever gehad dat de leiders president Pierre Nkurunziza hadden gevraagd níet voor een derde termijn op te gaan. Zo’n derde termijn is in strijd met de grondwet, maar Nkurunziza telt zijn eerste termijn niet mee, omdat hij toen door het parlement is gekozen en niet door de bevolking.
EPA / Dai Kurokawa
Het afgehakte hoofd van een geofferd schaap wordt weggegooid na de religieuze feestdag 'Lomisoba' in het dorpje Mleta, Georgië. De feestdag wordt gevierd in de bergen van Oost-Georgië en gaat gepaard met een mix van christelijke en heidense tradities, waaronder het offeren van schapen.
Reuters / David Mdzinarishvili
Reddingswerkers bij het gekapseisde cruiseschip op de Yangtze-rivier in China. Het dodental als gevolg van de bootramp is opgelopen tot 431. Nog elf mensen worden vermist.
Reuters / Aly Song
Een zelfportret van kunstschilder Amrita Sher-Gil in veilinghuis Christie's in Londen. Naar verwachting wordt het schilderij verkocht voor 1,5 tot 2,8 miljoen dollar (1,3 tot 2,5 miljoen euro). De veiling vindt plaats op 10 juni.
Reuters / Suzanna Plunkett
Een vader uit El Salvador draagt zijn zoon in de hoop de trein te halen naar de grens van Mexico en de Verenigde Staten. Een toenemend aantal inwoners van Centraal-Amerika probeer de Mexicaanse grens over de steken op reis richting de Verenigde Staten.
Reuters / Edgard Garrido
Een man is verkleed als clown tijdens de International Children's Day in Managua, de hoofdstad van Nicaragua.
Reuters / Oswaldo Rivar
De 92-jarige Harriette Thompson liep zondag de marathon van San Diego. Daarmee is ze de oudste vrouw ter wereld die ooit een marathon uitliep. Ze deed er bijna 7,5 uur over.
Jerod Harris / Getty Images
Deze foto is vrijgegeven door de Rodong Sinmon, een Noord-Koreaanse krant. Te zien is de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un (in het midden) die een boerderij bezoekt waar zaden worden onderzocht. De boerderij is geëxploiteerd door het Volksleger. Waar de boerderij precies staat, is onduidelijk. Ook is niet bekend wanneer de foto is genomen.
EPA / Rodong Sinmun
Duizenden ultraorthodoxe joden bezoeken de bruiloft van de kleinzoon van de rabbijn van Belz (een ultraorthodoxe gemeenschap) in Jeruzalem, Israël.
EPA / Abir Sultan
Een tafeltenniswedstrijd tijdens de 28e South East Easia Games in Singapore. Hier in actie: Suthasini Sawettabut (rechts) en Padsak Tanviriyavechakul, allebei uit Thailand.
Reuters / Singapore SEA Games
Werk aan een nieuwe spoorweg aan de rand van Agartala, in het oosten van India. De weg- en spoorwegbouw is een stokpaardje van de regering van de Indiase premier Narendra Modi.
Reuters / Jayanta Dey
Kinderschoenen zijn bedekt met vuil in een verwoest huis in Kumanovo, Macedonië. In de straten waren kasseien en muren vernietigd door gewapende voertuigen van de Macedonische politie na een veldslag tussen speciale politie-eenheden en etnische Albanezen die volgens de politie terroristische aanslagen planden. Bij de operatie kwamen 22 mensen om het leven.
Reuters / Marko Djurica