Williams wint Roland Garros voor de derde keer - 20ste grandslamzege

Serena Williams na haar overwinning op Roland Garros.
Serena Williams na haar overwinning op Roland Garros. Foto Reuters / Jason Cairnduff

Serena Williams heeft vanmiddag voor de derde keer in haar loopbaan Roland Garros gewonnen. In de finale van het Franse tennistoernooi was de Amerikaanse in drie sets te sterk voor Lucie Safárová: 6-3, 6-7 (2) en 6-2. Door haar overwinning in Parijs heeft Williams nu twintig grandslamtitels op haar naam staan.

De 33-jarige Williams – als eerste geplaatst – had uiteindelijk meer dan twee uur nodig om Safárová te verslaan. Toch leek de Amerikaanse aanvankelijk een gemakkelijke middag tegemoet te gaan: na een uur spelen had ze de eerste set al gewonnen en stond ze met 4-1 voor in de tweede set.

Op dat moment begon de Tsjechische Safárová, nummer dertien van de plaatsingslijst, opeens beter te spelen. Ze wist een tiebreak af te dwingen en won die uiteindelijk vrij gemakkelijk met 7-2. En ook in de derde set was Safárová aanvankelijk sterker: ze brak de service van Williams en kwam met 2-1 voor.

Een stunt leek in de maak

Juist toen Safárová op weg leek naar een enorme stunt wist Williams haar vorm echter te hervinden. Met zes games op rij sloeg de jongere zus van Venus Williams zich uiteindelijk toch vrij eenvoudig naar haar derde zege op Roland Garros. Dat toernooi won ze eerder in 2002 en 2013.

De overwinning in Parijs is de tweede grandslamoverwinning dit jaar voor Williams. Eerder won ze al het Australian Open voor de zesde keer in haar loopbaan. Ook het US Open heeft Williams al zes keer gewonnen, terwijl ze vijf keer de beste was op Wimbledon.