Weer

Na een vleugje tropenlucht is de warmte zaterdag alweer verdreven, maar door een rug van hoge druk vanaf de oceaan is het nog steeds best aardig. Vanavond en vannacht is het helder. Bij een matige noordwestenwind koelt het meer af dan voorgaande nacht. Zondag schijnt de zon volop en is de lucht door de aanvoer van schone lucht vanaf de Noordzee blauw. Landinwaarts kan in de middag een enkele stapelwolk ontstaan.

De temperaturen komen uit tussen 17 en 22 graden. De warmte van vrijdag komt voorlopig niet terug. Ook volgende week voeren noordenwinden lucht aan vanaf de Noordzee en blijven de temperaturen gematigd. Aan zee wordt het 14 tot 18 graden, landinwaarts wordt het 18 tot 22 graden. De kans op neerslag is klein en de zon laat zich regelmatig zien.

De hardnekkige noordenwinden hebben we te danken aan een hogedrukgebied ten westen van ons land. De winden zullen pas gaan draaien als het hogedrukgebied een andere positie inneemt. Indien de wind in de loop van de volgende week naar het noordoosten draait, kan het in het oosten en zuidoosten verder opwarmen en is een lokale temperatuur van 25 graden mogelijk.