Wacht op een dip

Het leidde zowaar tot opluchting onder beleggers toen de beurzen van Shenzhen Shanghai onlangs respectievelijk 5,5 en 6,5 daalden op één dag. Want daarvoor leken die beurzen maar één kant op te kunnen: omhoog. Zelf beleg ik ruim een half jaar in een indexfonds met een brede spreiding in Chinese aandelen met een notering in Shanghai of Shenzhen. Het prettige is dat het dividend automatisch wordt herbelegd – een belangrijk aspect voor beleggers met een langetermijnhorizon die nu geen inkomen uit hun beleggingen hoeven te halen. Gegeven het feit dat internationaal spreiden risico’s verlaagt, terwijl dat niet ten koste hoeft te gaan van het rendement, verdienen Chinese effecten een plek in een beleggingsportefeuille. Al zijn de waarderingen in Shenzhen nu wel erg hoog. Op korte termijn kunnen de koersen nog een keer flink onderuit, maar dat is dan een mooi moment om te kopen.