Nu even niet

Dit is het meest verkeerde moment om in China te beleggen. Be Fearful When Others Are Greedy and Greedy When Others Are Fearful. Beleggers in de Chinese aandelenmarkt zijn zeer hebzuchtig. De Shanghai-index staat 140 procent hoger dan een jaar geleden, de Shenzhen-index zelfs 170 procent. Steeds meer mensen beleggen in China en een groeiende groep doet dat met geleend geld. De oorsprong is duidelijk: China opent de deur tot buitenlandse beleggers. Dit verhoogt de kans dat Chinese aandelen in globale indices terecht komen. Het verhaal is ijzersterk, maar de belegger moet niet vergeten dat van ijzersterke verhalen de rendementen tegenvallen. Kijk naar de internetaandelen in 2000. Iedereen begreep dat internet de wereld ging veroveren. Snapt iedereen het verhaal, dan gaat er veel te veel geld naartoe. Het gevolg is dat beleggers veel te veel betalen voor een stuk omzet en winst.