Jumbo in Groningen nog steeds ontruimd - beelden verdachte online

De Jumbo in de Euroborg Groningen is vanmiddag ontruimd.
De Jumbo in de Euroborg Groningen is vanmiddag ontruimd. Foto: ANP/GINOPRESS

Ruim vier uur na de bommelding is de Jumbo in de Euroborg in Groningen nog altijd ontruimd. De politie en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) zijn inmiddels aanwezig om poolshoogte te nemen. De Groningse politie heeft inmiddels beelden vrijgegeven van een mogelijke verdachte.

De beelden van de verdachte van een eerder incident. De video werd zojuist door de politie online gezet:

Het is namelijk al de derde keer in korte tijd dat er een incident is bij een filiaal van Jumbo in Groningen. Vorige week zondag ging een explosief af bij een vestiging aan het Overwinningsplein. Daarbij vielen geen gewonden. Wel werd een winkelpui vernield en raakte een ruit beschadigd.

Mogelijk zelfde dader

Begin mei trof de politie een explosief aan bij een filiaal van de Jumbo aan de Wilhelminakade. De politie “houdt er sterk rekening mee” dat er een verband is tussen de drie incidenten. Doordat de explosieven ‘s nachts zijn geplaatst, vermoedt de politie dat de dader niet uit is op het maken van slachtoffers, maar alleen schade wil veroorzaken aan de gebouwen.

Tijdens het incident met de Jumbo van vorige week zijn beelden gemaakt van gemaakt van de verdachte, maar de politie wilde die aanvankelijk nog niet vrijgeven omdat de kwaliteit van het materiaal eerst verbeterd moet worden. De bedoeling was om die te vertonen tijdens het programma Opsporing Verzocht, op dinsdagavond.

Twitter avatar polgroningen Politie Groningen #Jumbo #Boumaboulevard Proberen kwaliteit van beelden te verbeteren voor zo groot mogelijke kans op herkenning van verdachte.b

Verdachte schermt gezicht af

Na de bommelding van vandaag heeft de Groningse politie echter besloten om de beelden alsnog meteen vrij te geven. Op de video is te zien hoe een “verdacht persoon iets heeft neergelegd bij het bewuste raam”. Doordat de man zijn gezicht afschermt, is het echter moeilijk om hem te herkennen, aldus de politie.

Twitter avatar polgroningen Politie Groningen Door bewerking van de beelden is de kwaliteit verbeterd en zijn heldere beelden ontstaan. Man wel moeilijk herkenbaar. #Jumbo
Twitter avatar polgroningen Politie Groningen Mogelijk is de combinatie van deel gezicht, postuur van de persoon, manier v lopen en paraplu toch voldoende voor herkenning. #Jumbo