Geen explosief gevonden in Jumbo-filiaal Groningen

Politieagenten voor de vestiging van supermarktketen Jumbo in het Euroborg complex.
Politieagenten voor de vestiging van supermarktketen Jumbo in het Euroborg complex. ANP SIESE VEENSTRA

Een zoektocht bij een filiaal van Jumbo naar een explosief heeft vandaag niets opgeleverd. Het onderzoek door bomverkenners in het grote pand bij de Euroborg in Groningen is vanavond even na 22.00 uur gestopt. De politie meldde toen dat er niets was gevonden. Wel blijft verscherpt toezicht bij de Jumbo-filialen van kracht, zo stelt de politie.

De afzettingen rond de Euroborg worden vanavond opgeheven. Het hele gebouw wordt weer vrijgegeven. De politie doet nog wel onderzoek naar de bommelding, onder meer naar de identiteit van degene die de melding deed.

Jumbo is opgelucht dat er niets is gevonden bij de winkel.

“Niettemin vinden wij het vervelend dat onze klanten, medewerkers en andere aanwezigen deze overlast en vervelende situatie hebben moeten ondergaan”, stelt Jumbo in een verklaring.

Het bedrijf zegt de inzet van de politie te waarderen. “De politie gaat door met het onderzoek en Jumbo verleent daarbij alle mogelijke medewerking.” Zolang het onderzoek loopt, wil Jumbo geen inhoudelijke reacties over het onderzoek of de genomen veiligheidsmaatregelen geven. (ANP)