Dodental scheepsramp China loopt op tot 396

De Oosterse Ster is inmiddels recht getrokken.
De Oosterse Ster is inmiddels recht getrokken. Foto ANP/EPA/YUAN ZHENG CHINA OUT

Het aantal doden als gevolg van de scheepsramp in China is opgelopen tot 396. Het schip de Oosterse Ster voer met 458 mensen over de Yangtze toen het maandagavond tijdens een storm ten onder ging.

Het schip is donderdag rechtgezet, nadat de zoektocht naar overlevenden werd stopgezet. De werkzaamheden richten zich sindsdien op het vinden van de lichamen van opvarenden. Gisteren stond het dodental op 97.

Kapitein zit vast

Veertien mensen, onder wie de kapitein, hebben de ramp in het district Jianli overleefd. Dat de kapitein als een van de eersten het schip verlaten heeft, leidde tot veel kritiek. Ook zijn er vragen over de kwaliteit van het schip. De algemeen directeur van het bedrijf waar de Oosterse Ster voor voer heeft inmiddels zijn excuses aangeboden.

De kapitein en de hoofdingenieur van het schip zijn door de politie opgepakt. Uit de eerste onderzoeksresultaten is gebleken dat het schip niet te zwaar beladen was en dat er ook genoeg reddingsvesten aan boord waren.