Dodental aardbeving Maleisië loopt op tot 13; nog acht mensen vermist

Brandweerlieden rusten uit na het verrichten van reddingswerkzaamheden bij de berg Kinabalu. Nog acht mensen worden vermist.
Brandweerlieden rusten uit na het verrichten van reddingswerkzaamheden bij de berg Kinabalu. Nog acht mensen worden vermist. Foto: ANP/EPA/FAZRY ISMAIL

Het dodental als gevolg van de aardbeving bij de berg Kinabalu in Maleisië is opgelopen naar dertien. Reddingswerkers hebben vanochtend de lichamen van negen bergklimmers geborgen. Dat meldt persbureau AP.

Door de aardbeving van gisteren in Sabah raakten 145 toeristen vast op de berg. 137 zijn inmiddels van de berg gehaald. Zes personen worden volgens AP nog vermist.

Reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door het slechte weer, wat het lastig maakt om met helikopters te landen. Veel toeristen die tijdens de aardbeving op de berg zaten daalden daardoor zelf af met behulp van gidsen en parkbeheerders.

Twitter avatar MasidiM Masidi Manjun The dedication, bravery & deep commitment of #Kinabalu mountain guides are legendary. This photo says it all. http://t.co/iy5Mz8svNd

Het epicentrum van de aardbeving - met een kracht 6 op de schaal van Richter - lag nabij de berg Kinabalu, dat met 4.095 meter een van de hoogste punten in Zuid-Oost Azië is. Door de beving is een deel van de top afgebroken.