‘Bruce moest altijd liegen’ - 7 quotes die het verhaal van deze week vertellen

De voorpagina van de Vanity Fair van deze week.
De voorpagina van de Vanity Fair van deze week. Foto EPA / Vanity Fair

Na zijn herverkiezing als voorzitter leek Sepp Blatter de problemen bij de FIFA voorlopig het hoofd te hebben geboden. Maar amper vier dagen later houdt de Zwitser de eer aan zichzelf en stapt hij op. Heb je het nieuws niet helemaal of helemaal niet gevolgd? Deze zeven quotes vatten het verhaal van de week voor je samen.

Foto EPA / Jullien Warnand

Foto EPA / Jullien Warnand

1. “Er is, denk ik, toch een misverstand dat we elkaar halverwege tegemoet moeten komen.”

Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën, PvdA) maakt aan RTLZ duidelijk dat Europa niet heel ver zal buigen in de onderhandelingen met Griekenland. (€) De inspanning zal toch vooral door de Grieken zelf gedaan moeten worden, stelt hij. Woensdagnacht ging het land opnieuw in gesprek met zijn geldschieters, maar tot een akkoord leidde dat niet.

AP

AP

2. “Ze doen alsof ze religieus zijn, maar het zijn ongelovigen.”

De 14-jarige Syrische Ahmed vertelt maandag tegenover de BBC over de periode dat hij werd vastgehouden en gemarteld door terreurgroep IS. De jihadisten beweren weliswaar te strijden voor een Islamitische staat, maar leven volgens Ahmed allerminst volgens de regels van de islam. (€) “Toen ze me elektrocuteerden, gilde ik en riep ik om mijn moeder. Maar toen ging het voltage alleen maar omhoog.”

Foto EPA / Ennio Leanza

Foto EPA / Ennio Leanza

3. “Ik stelde me weer verkiesbaar, omdat ik ervan overtuigd was dat dit het beste was voor de voetbalsport.”

Amper vier dagen na zijn herverkiezing als voorzitter van de FIFA legt Sepp Blatter dinsdag totaal onverwacht zijn functie neer. Hij besloot daartoe nadat hij merkte dat hij op te weinig steun in de voetbalwereld kon rekenen. De FIFA en Blatter kwamen vorige week onder druk te staan na een groot corruptieschandaal bij de wereldvoetbalbond.

Foto EPA / Yoan Valat

Foto EPA / Yoan Valat

4. “Ik heb hier in 2009 voor de eerste keer een partij verloren – dat was toen niet het einde van mijn loopbaan en dat zal het nu ook niet zijn.”

Rafael Nadal reageert woensdag op zijn nederlaag in de vierde ronde van Roland Garros. De Spanjaard – die het toernooi op gravel maar liefst negen keer won – ging hard onderuit tegen Novak Djokovic: 7-5 6-3 6-1. Het was pas de tweede keer dat Nadal in Parijs een partij verloor. De eerste keer was in 2009 tegen Robin Söderling.

Foto: AFP / Mladen Antonov

Foto: AFP / Mladen Antonov

5. “Bruce moest altijd liegen; Caitlyn heeft geen geheimen.”

Nog maar een maand geleden bevestigde Bruce Jenner dat hij voortaan als vrouw door het leven wilde gaan. Op de cover van de Vanity Fair van dinsdag liet de voormalig olympisch kampioen tienkamp het resultaat zien. In een wit korset met blote schouders toonde Caitlyn – zoals de nu heet – haar nieuwe lichaam.

Foto ANP / Kay in 't Veen

Foto ANP / Kay in ’t Veen

6. “Ik had er niet aan moeten denken nog een seizoen in de Jupiler League te spelen.”

Aanvoerder Ard van Peppen van Roda JC reageert tegenover de camera’s van Fox Sports op de promotie van zijn club. De ploeg uit Kerkrade versloeg zondag in de finale van de playoffs NAC Breda, waardoor Roda na een seizoen in de eerste divisie al weer terugkeert op het hoogste voetbalniveau.

Foto ANP / Koen van Weel

Foto ANP / Koen van Weel

7. “De NS betreurt het dat tijdens het proces van de aanbesteding in Limburg ongelukkige e-mails zijn verzonden waar dit niet had gemoeten”

De Nationale Spoorwegen liet de Telegraaf weten in een reactie dat topman Timo Huges geen kwade bijbedoelingen had toen hij een aan hem geadresseerde mail met vragen van vervoersbedrijf Veolia doorstuurde naar NS-dochter Qbuzz. Dat is ten strengste verboden. Vrijdag trad de NS-directeur alsnog terug, echter vanwege een andere fraudezaak rond Veolia en Qbuzz.