Sport

Zoveel geld staat er op het veld tijdens de finale van de Champions League

Foto AFP, ANP

Een corruptieschandaal van ongekende omvang, aangehouden topbestuurders, Blatter die bleef, Blatter die toch maar opstapte. Je zou door al het nieuws rond FIFA bijna vergeten dat er ook nog gewoon wordt gevoetbald. In het Olympiastadion in Berlijn vechten Juventus en Barcelona morgenavond in de finale om de belangrijkste Europese titel voor clubs, de Champions League.

Hoeveel miljoenen staan er op het veld?

De winnaar van de finale neemt de cup mee naar huis en krijgt 10,5 miljoen euro aan prijzengeld, de verliezer moet het doen met ‘maar’ 6,5 miljoen. Veel geld, behalve als je van plan was zelf zo’n sterrenteam samen te stellen. Voor die dikke tien miljoen heb je namelijk maar één Dani Alves. En net geen Rafinha, beiden rechtsback van Barcelona. Juventus-doelman Gianluigi Buffon en ‘de architect’ op het middenveld Andrea Pirlo overnemen? Dat komt dan samen op een kleine 5 miljoen uit.

Een overzicht van de bedragen die morgenavond over het veld rennen, gebaseerd op geschatte transferwaarde en de opstelling van de twee clubs in de halve finale. Plus: hoelang moet je daarvoor werken met een modaal jaarinkomen van 35.000 euro?

Tap of ga met de muis over het veld. De rode bollen zijn Juventus-spelers, de blauwe die van Barcelona.

Aanwezig op het veld: 216 miljoen euro uit Turijn, 460 uit Barcelona. De voltallige selecties kopen, dus inclusief bankzitters? Dat kost je 318,7 miljoen euro voor Juventus en 590 miljoen voor hun Spaanse tegenstander.