Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Waterdiertjes bekijken (6+)

Zondagochtend een waterdiertjesexcursie in natuurgebied het Twiske voor kinderen vanaf 6 jaar. Onder leiding van IVN-gids André de Graaf kunnen ze twee uur lang lekker buiten bezig zijn. Met behulp van schepnetten, emmers, bakjes en zoekkaarten kunnen ze bekijken welke diertjes er in het water leven. Daar zitten ongetwijfeld larven bij van muggen, kevers en waterjuffers, maar misschien haal je ook nog bijzondere exemplaren naar boven, zoals een (soms enorm grote) waterspin. Het leven in zowel de prutsloot, heldere sloot als de Stooterplas wordt bekeken. Van tevoren aanmelden. Zondag 7 juni, 11.00 uur, verzamelen bij Beheerscentrum Recreatieschap (Noorderlaaik 1, Oostzaan). www.ivntwiske.nl