Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Voor fijnproevers

Ook de tweede editie van het hiphopfestival van 013 en Mojo Concerts biedt een keur aan sterke, actuele namen. Hiphop-duo Run The Jewels bracht vorig jaar een van de best ontvangen hiphopalbums uit. De live zeer sterke Joey Bada$$ debuteerde eerder dit jaar officieel met B4.DA.$$ en Big Sean maakte indruk met Dark Sky Paradise. Vince Staples uit Long Beach, Californië is een van de boeiendste rappers van de nieuwe lichting en acts als Cannibal Ox (van klassieker The Cold Vein), Freddie Gibbs, Travi$ Scott en Your Old Droog zijn eveneens voltreffers voor de fijnproevers. En dan komt Cypress Hill ook nog.