Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Cultuur

Veel te ontdekken

Dour is een vijfdaags festival op de grens van België en Frankrijk, en staat bekend om z’n gemoedelijkheid en betaalbaarheid: voor 140 euro kan er worden gekampeerd en een rijk programma bekeken. Afgezien van Snoop Dogg mikt Dour niet op de grootste namen, hier spelen artiesten die op weg zijn naar het sterrendom of stationair draaien. Er valt veel te ‘ontdekken’. Op woensdag wordt opgewarmd met dj-sets (waaronder SBTRKT), daarna begint de weelde in alle genres: punk van Agnostic Front, rap van Cannibal Ox, indie van Eagulls. En dance van de gerespecteerde Floating Points: overdag neurowetenschapper, ’s nachts dj.