Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Tennis

Tennisduel tussen Djokovic en Murray gestaakt door slecht weer

Novak Djokovic in actie tijdens de halve finale van Roland Garros.
Novak Djokovic in actie tijdens de halve finale van Roland Garros. Foto EPA / Yoan Valat

De lucht betrok, de duisternis viel in en een storm naderde vanavond het stadion in Parijs tijdens de halve finale van Roland Garros. De organisatie besloot geen risico’s te nemen en legde de wedstrijd tussen Andy Murray en Novak Djokovic in de vierde set stil. De match wordt zaterdag hervat.

De organisatoren vonden het niet raadzaam en verantwoord om de wedstrijd uit te spelen met dergelijk dreigend noodweer. Kort na de aankondiging werd het afgeladen stadion ontruimd.

Djokovic aan kop

Voor het staken van het duel ging Djokovic aan kop met 2-1 in sets (6-3, 6-3, 5-7). In de vierde set, die de heren aan het spelen waren, staat het nu 3-3. Op het moment dat Djokovic wilde serveren, werd de match stilgelegd.

De Servische Djokovic en de Britse Murray zijn respectievelijk de nummer één en nummer drie van de wereld. De winnaar van het duel moet het opnemen tegen Stan Wawrinka, die eerder vandaag Jo-Wilfried Tsonga uitschakelde (6-3, 6-7 (1), 7-6 (3), 6-4).

Lees ook: Wat we kunnen leren van de Belgen (€)