Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Van Rijn overleeft debat over pgb-chaos

Staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, PvdA) heeft het beladen Kamerdebat gisteravond over de problemen met de pgb’s overleefd. Een motie van wantrouwen van de SP haalde geen meerderheid, maar kreeg wel steun van het CDA en GroenLinks. Van Rijn is desondanks „zeer gemotiveerd” om door te gaan met zijn baan. De oppositie is er niet van overtuigd dat staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid de Kamer vorig najaar goed en volledig heeft geïnformeerd over mogelijke problemen rond het persoonsgebonden budget (pgb). Van Rijn houdt vol dat hij dat wel deed. De staatssecretaris werd gisteren voor de zesde keer naar de Kamer geroepen om zich te verantwoorden, omdat de pgb-betalingen nog steeds niet goed verlopen.