Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

KNMI: extreem weer in Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant

Het KNMI heeft een alarm (‘code oranje’) afgegeven voor extreem weer in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Deze provincies krijgen het eerst te maken met onweersbuien die later vanmiddag via het zuidwesten het land binnentrekken.

Badgasten op het strand van Hoek van Holland.
Badgasten op het strand van Hoek van Holland. Foto ANP / Jerry Lampen

Het KNMI heeft een alarm (‘code oranje‘) afgegeven voor extreem weer in Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Brabant. Deze provincies krijgen het eerst te maken met onweersbuien die later vanmiddag via het zuidwesten het land binnentrekken.

Twitter avatar KNMI KNMI Code Oranje wegens zwaar #onweer met kans op zeer zware #windstoten en hagel Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant http://t.co/dpPyZhecVg

De buien kunnen samengaan met hagel en zware windstoten en zouden ons land tussen 16.30 en 17.30 uur bereiken. De buien breiden zich uit over de westelijke helft van het land. In verschillende dorpen en steden wordt de laatste dag van de avondvierdaagse afgelast.

Vandaag is een landelijke tropische dag. Nu officieel, omdat ook in De Bilt de 30 graden is bereikt, melden de weerbureaus. In Maastricht was het al om 12.40 uur tropisch warm. Na vandaag zou de temperatuur zakken naar zo’n 20 graden Celsius.