Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Living with Nomads

Start van een driedelige serie waarin Kate Humble verschillende nomadenvolken bezoekt. In de eerste aflevering reist ze naar Nepal, waar ze de laatste gemeenschap van nomaden in het land bezoekt. Er is nog een groep van 140 mensen die als nomaden leeft. Het leven wordt steeds moeilijker. De regering van Nepal wil dat ze zich op een vaste plek gaan vestigen. Volgende week gaat Humble naar het noorden van Siberië. Daar brengt ze tijd door met de Nenets, een volk van rendierhoeders. Zij leven in een gebied waar de temperaturen kunnen dalen tot -54°C.