Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Architectuur

De Canvasconnectie

In De Canvasconnectie staan wekelijks een kunstenaars centraal die bezig zijn met nieuw werk. Atelier Bow-Wow is een Japans architectenbureau, in 1992 opgericht door Yoshiharu Tsukamoto en Momoyo Kajima. Het innovatieve bureau uit Tokio is vooral bekend door hun ontwerpen van kleine huizen. De extreme karakteristieken van een dichtbevolkte stad worden daarbij op bijzondere wijze opgenomen. Voor de Triënnale, een evenement voor hedendaagse kunst en architectuur in de binnenstad van Brugge, maakten ze een tijdelijke drijvende ‘zwemclub’.