Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Prijs voor renovatie Mauritshuis

Het Mauritshuis in Den Haag heeft een Gulden Feniks gewonnen voor de renovatie van het museum. De prijs, die bestaat uit een beeldje, werd gisteren uitgereikt op vastgoedbeurs Provada. De jury prijst „de slimme manier waarop een groot deel van de renovatie bekostigd werd: topstukken uit de schilderijencollectie gingen op tournee rond de wereld”. Het museum won afgelopen jaar ook prijzen voor de heropening en voor een reclamecampagne met Meisje met de parel van Vermeer. (NRC)