Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Genova

(Michael Winterbottom, 2008). Al zijn hele carrière wisselt de Engelse regisseur Michael Winterbottom (1961) grote, luidruchtige films af met stille en zeer persoonlijke. Genova is er eentje uit de laatste categorie. Winterbottom maakte een klein, ingetogen familieportret. Colin Firth is Joe, een weduwnaar die kort na de dood van zijn vrouw een gastdocentschap aan de universiteit van Genua aanneemt. Met zijn dochters vertrekt de alleenstaand vader naar Italië. Het draait uiteindelijk om die twee meisjes. Om hoe zij hun schuldgevoel en verdriet verwerken.