Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Fantastic Mr. Fox

(Wes Anderson, 2009). Eerste animatiefilm van de auteur van films als The Royal Tenenbaums en The Grand Budapest Hotel. Anderson volgt in grote lijnen het verhaal van Roald Dahl: brutale kippendief Mr. Fox belooft zijn leven te verbeteren. Maar niet heus. De esthetiek is lo-fi en van een koket onhandige maar betoverende kunstmatigheid. De schokkerigheid van stop-motion wordt versterkt door de poppetjes 12 in plaats van 24 keer per seconde te laten bewegen. Met de stemmen van George Clooney, Meryl Streep en Bill Murray.