Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

3Doc: Messi

De Argentijn Lionel Messi is een van de grootste voetbalsterren ter wereld. In de Spaanse documentaire Messi (2014) van regisseur Alex de la Iglesia praten grote namen uit de voetbalwereld zoals Diego Maradona, Jorge Valdano en Johan Cruijff over de indrukwekkende carrière van ‘La Pulga’ (de vlo). De geïnterviewden zitten in een restaurant en analyseren ook de persoonlijkheid van Messi op en buiten het veld. De gesprekken worden afgewisseld met nagespeelde sleutelmomenten uit Messi’s jeugd. Eerder uitgezonden in januari van dit jaar.