Economie

Dit is wat je vandaag moet weten

Foto AP

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Jeroen Dijsselbloem wordt waarschijnlijk herkozen tot voorzitter van de Eurogroep. Onder de achttien eurolanden bestaat voldoende steun voor de Nederlander, zeggen insiders in Brussel en Den Haag.

Je zou door het nieuws rond FIFA bijna vergeten dat er ook nog gewoon wordt gevoetbald. Morgen is de finale van de Champions League. En zoveel geld staat er dan op het veld.

Meedenkende stoepen, speeltuinen en kantoorgebouwen. De smart city-industrie is in een paar jaar tijd een grote bedrijfstak geworden.

Poldernieuws

IKEA investeert in schone energie. Maar wel uit eigenbelang, schrijft de Volkskrant.

ABN Amro ruziet met de Royal Bank of Scotland over de Griekse rekening, meldt het FD.

Supermarkten weten volgens de Telegraaf wel raad met kip.

While you were sleeping… in the US

Komt dan eindelijk die vrouwelijke Viagra-pil op de markt? Ja, zegt Bloomberg.

Het rebelse Zumiez moet zich gaan schikken naar de wensen van in pak gehulde aandeelhouders, schrijft The Wall Street Journal.

Na weer een privacy-schandaal past Facebook zijn Messenger aan. Het moet volgens Techcrunch de toekomst van internet worden.

While you were sleeping… in Asia

Bedrijven halen op de beurs in het communistische China meer geld op dan in het kapitalistische Amerika, meldt The Wall Street Journal.

Chinese hackers hebben ingebroken in de VS. Dit keer is de overheid het doelwit, aldus de Financial Times.

De Nepalese regering wil geld verdienen aan noodhulp door invoertarieven op te krikken. Donoren zijn woedend, schrijft de Nikkei Asian Review.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.