Cultuur

Dell viert een 2.0-pitchwedstrijd met glitterjurken

Bo&Caro gaan elke dag naar een bedrijf. Ze zijn bij aandeelhoudersvergaderingen, productpresentaties of vrijdagmiddagborrels en willen graag weten: wie is hier belangrijk?

Wat: Pitch-wedstrijd ‘Dell for Entrepreneurs’ in A Lab in Amsterdam-Noord.
Wie: Accountmanagers Stephano Bosman en Bart van den Bosch, en tien wedstrijdkandidaten.

Geef Stephano Bosman en Bart van den Bosch carte blanche en je krijgt: serveersters in blauw-witte glitterjurkjes, ballonnen en een rode loper. Van den Bosch: “Dit is nu typisch een Dell-twee-punt-nul-eventje.” Aha. Want? “Kijk. Twee jaar geleden haalde Michael Dell het bedrijf van de beurs. En sindsdien hebben we zelf de regie weer, we mógen meer. Er is nu ook ruimte voor eigen initiatieven.”

Geen gesjoemel

Zoals dat van hem en collega Bosman dus. Die staat er glunderend naast. Samen deden ze de voorselectie voor de pitch-wedstrijd van vanavond, en nu zijn er nog tien kandidaten over. In exact twee minuten moeten die hun IT-start-ups omschrijven. En daarbij wordt niet gesjoemeld. De presentator telt nog net niet hardop mee wanneer ze hun verhaal doen. Midden in een zin, maar nét buiten de tijd? Jammer dan. Per ongeluk drie seconden te laat begonnen? Eigen schuld, dan maar wat sneller praten.

En dan moeten de juryvragen nog even vlekkeloos beantwoord worden. De lastigste komen van algemeen directeur Jeannine Peek. Hartstikke leuk dat IT-bedrijfje, maar wat is jouw droom, wil Peek weten. En wat heb je van Dell nodig? Geschrokken gelach, gestotter. Komen ze nog op terug, goed?

De glittermeisjes zaten bij de locatie in #Dell #Alab

Een foto die is geplaatst door Bo&Caro (@boencaro) op

Wel glitter

In de pauze bijvoorbeeld. Het moment waarop de glittermeisjes met dienbladen binnenkomen. Nogal een contrast met de zwarte pakken, grijze dassen, nette jasjes. “Ja. Eh. Die hadden we eigenlijk niet echt zelf geregeld”, zegt Van den Bosch. Bosman schudt zijn hoofd. “Die zaten bij de locatie in.” Een voorzichtige blik richting de sta-tafel naast hen, daar staat de baas met haar drie collega-juryleden.

“We zijn benieuwd wat het management ervan vindt.” Van den Bosch: “Als ze het niks vinden, zeggen we gewoon: ‘dit was een learning’.” Vindt Bosman een goed plan. Al moeten ze niet al te kritisch zijn natuurlijk. Het blijft wel hún twee-punt-nul-eventje.