Cultuur

De voorzitter van de NVM kijkt 24Kitchen als hij niet kan slapen

instagram.com/nrcqnl

NRC Q wil alles weten van jouw werkdag. En van die van Ger Hukker (60), makelaar-taxateur en voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

In wat voor huis woon jij zelf?

“In een herenhuis dat ook geschikt is voor dames. Ik woon er namelijk met mijn vrouw en dochters. In Nieuwkoop, in het Groene Hart. Vanuit daar reis ik met de auto naar kantoor en het wisselt waar dat precies is. Ik heb een duobaan. Ik ben voorzitter van de NVM en daarnaast nog makelaar-taxateur met kantoren in bijvoorbeeld Nieuwkoop, Alphen en Hoofddorp.”

Hoe ziet een werkdag voor jou eruit?

“Meestal ga ik ‘s ochtends naar een van mijn makelaarskantoren, maar vandaag moest dat wijken voor de vastgoedbeurs Provada. Ik zit daar in het comité van aanbeveling. En vanmiddag lees ik op het kantoor van de NVM wat dossiers door. In de avond haal ik dan de achterstand van mijn makelaarskantoren van die dag in. Ik beantwoord mails, bel mensen terug en kijk naar taxaties.”

Hoeveel mails zitten er dan in je inbox?

“Schrikbarend veel. Ik krijg ongeveer twintig mailtjes per uur. En ik moet oppassen dat ik geen mobiel kantoor word als ik in de auto zit, dat ik niet mijn mail ga beantwoorden op de A1. Dat doe ik nog wel eens. Maar af en toe leg ik mijn mobiel bewust in de kofferbak, dan ben ik verplicht ‘m niet te gebruiken.”

Wanneer stopt jouw werkdag?

“Ik maak vaak Pauw of Jinek ‘s avonds nog wel mee. Ik ben eigenlijk een ochtend- en een avondmens tegelijk. Vaak wordt het twaalf uur of half een. Maar Spotify helpt mij er wel doorheen.”

Welke muziek staat er dan op?

“Dat is heel breed. Dit weekend ga ik naar concerten van De Dijk en Paul McCartney. Maar ik luister ook Stromae en Ed Sheeran. Mede door mijn dochters. En ik ga naar Lowlands. Niet in een tent hoor, dat zeg ik eerlijk. Maar mijn dochter werkt daar en ik vind het geweldig er rond te lopen.”

Lig je wel eens ergens wakker van?

“Toevallig gisterenavond nog. Ik beëdig ook nieuwe makelaars. Daar ben je niet vroeg van terug en dan ga je wat onrustig naar bed. Zo heb ik dus 24kitchen ontdekt. Als ik niet kan slapen, ga ik dat kijken. En het nadeel van dat programma is dat je een gerecht af wil zien. Ik kook graag en zit dus met mijn iPad erbij om dingen te noteren. Gisteren ging het over het maken van een pizza calzone.”

Wat verdien je?

“Ik heb een managementcontract met de NVM van 32 uur per week en daar verdien ik 9.500 euro per maand. Maar dat is buiten mijn eigen makelaarskantoren. Ik heb er dus eigenlijk gewoon nog een baan naast, een normale onderneming. Dat kost energie, maar ik vind het leuk.”

En het thuisfront?

“Daar maak ik ook tijd voor. Zondag heb ik nog geholpen bij de uitbouw van mijn dochter. Ik kan ook eigenlijk niet zo goed stilzitten. En als je mijn vrouw en dochters zou vragen, zouden ze me volgens mij nog steeds een mooi rapportcijfer geven.”

Deze rubriek gaat even op vakantie, maar is terug voor je het weet. Duik ondertussen nog eens in al die eerdere afleveringen.  Met onder anderen de oprichter van Snappcar die nooit een wekker zet en de directeur van de CPNB die zijn werkdag begint met een ochtendkreet.

Van wie wil jij weten wat hij of zij eigenlijk doet? Of vertel je zelf graag over je werkdag? Laat het ons weten via de knop ‘mail de redactie’.