Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Arbeidsmarkt

Dakloze jongeren in New York

Hebben dakloze jongeren een toekomst? Ja, blijkt uit deze fotoserie van fotograaf Alex Fradkin. Hij toont portretten van (voormalig) dakloze jongeren in New York. Volgens The Reciprocity Foundation, een organisatie die zich inzet voor dakloze jongeren, is 40 procent van de zwervende jeugd lesbisch, homoseksueel, biseksueel of transgender (LGBT). Fradkin volgde zo'n LGBT-groep. Met zijn fotoserie hoopt hij de vasthoudendheid, hoop en creativiteit van de jeugd over te brengen en vooroordelen weg te nemen, om de acceptatie van deze jongeren te vergroten. Daarom de naam van het project: SEE ME.
Lysette is een acupuncturist in opleiding. Ze wil haar vaardigheden inzetten om andere dakloze jongeren bij The Reciprocity Foundation te helpen.
Reuters / Alex Fradkin
Jesus is dakloos. Hij is opgegroeid in de pleegzorg.
Reuters / Alex Fradkin
Mahfoud wil Fashion Design gaan studeren.
Reuters / Alex Fradkin
Eleet, een transvrouw, schrijft muziek en treedt op in New York.
Reuters / Alex Fradkin
Lorenzo, een veelbelovende filmmaker.
Reuters / Alex Fradkin
Jennifer is afgestudeerd en zoekt naar een baan in de reclamewereld.
Reuters / Alex Fradkin
Connor werkt als leraar.
Reuters / Alex Fradkin
Derrick is danser, model en zanger. Zijn nieuwe album komt uit aan het einde van het jaar.
Reuters / Alex Fradkin