Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Nederlandse hitzanger Albert West (65) overleden

Albert West, de zanger die zijn grootste hits maakte met bestaande songs, is gisteren overleden. Vorige week was hij bij een fietsongeluk met zijn hoofd op de weg beland. Albert West was 65 jaar. Met de popgroep The Shuffles scoorde West (voluit Westelaken) in 1969 de hit Cha-La-La I need you die negentien weken hoog in de Top-40 stond. Vier jaar later begon West zijn solocarrière. Hij zong doorgaans Amerikaanse standaardnummers, zoals Ginny come lately, Tell Laura I love her en de populaire Neil Sedaka-song (Show me the way to) Amarillo waarop in 2006 een parodie werd gemaakt door Nederlandse militairen in Afghanistan. Met als gevolg dat West toen voor een concert naar dat land afreisde. Eind 2012 raakte de zanger eenzijdig verlamd door een ruggenmerginfarct, waardoor hij niet meer kon optreden. Maar volgens een bericht op zijn site was hij van plan binnenkort met zijn manager over een nieuwe cd te praten. (NRC)