Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Maatschappelijk protest

Drukkers Persgroep Best staken

Drukkers van de Persgroep in Best hebben gisteren enkele uren het werk neergelegd. Zij staakten na het mislukken van cao-onderhandelingen voor grafici. Door de staking verschenen huis-aan-huisbladen in Noord-Brabant later. FNV Kiem verwacht dat komende tijd meer acties volgen in de sector. Bij de Persgroep speelt ook dat het bedrijf sinds de koop van Wegener beschikt over vier drukkerijen. Drie zijn genoeg om alle Persgroep-titels te drukken. De bonden vrezen sluiting van één drukkerij. (NRC)