Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Entertainment

Belgisch Lowlands DOWNLOAD FESTIVAL Isle of Wight Festival

Het driedaagse Pukkelpop-festival begon in 1986 en is inmiddels een van de grootste evenementen in de Benelux. Omdat het festijn in hetzelfde weekend is als het Nederlandse Lowlands en het V-festival, Engeland, zijn er overlappingen, zoals George Ezra (op V en Pukkelpop). Zowel op Lowlands als Pukkelpop staan onder meer Tame Impala, Major Lazer, Interpol. Bij de onbekendere namen zijn er verschillen: op Pukkelpop staat meer Belgisch talent, zoals dance-producer Shameboy, de rockers van The Sore Losers en hit-dj The Magician. Maar de tienjarige verjaardag van De Jeugd van Tegenwoordig gaat ook aan Hasselt niet voorbij.