Zeker 78 doden bij explosie op benzinestation Ghana

In de Ghanese hoofdstad Accra zijn bij een explosie bij een benzinestation zeker 78 mensen omgekomen. Op het benzinestation waren veel mensen aanwezig die schuilden voor een hevige regenbui. Dat meldt een woordvoerder van de brandweer aan persbureau Reuters.

De explosie werd veroorzaakt door een brand die gisteravond uitbrak in een nabijgelegen vrachtwagenterminal. Vervolgens verspreidde de brand zich naar het tankstation en omliggende gebouwen.

Vooralsnog ziet het ernaar uit dat de brand per ongeluk is ontstaan, aldus de woordvoerder. Terwijl de brandweer het vuur vanochtend vroeg onder controle probeerde te krijgen, waren reddingsdiensten aanwezig om mensen te redden onder het puin.

Accra heeft de laatste dagen last gehad van hevige regenval en overstromingen. Daardoor staan meerdere gebouwen en voertuigen onder water.

Twitter avatar Izraella Israel Laryea Scores of people who took refuge at this fuel station in Accra, #Ghana during a heavy downpour, Wednesday died. http://t.co/KvOoqsbAza