Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Zanger Albert West (65) overleden

De Brabantse zanger Albert West is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management Jan Vis vanochtend bekendgemaakt. West is bekend van hits als ‘Cha-La-La I Need You’, ‘Give A Little Love’ en ‘Amarillo’. Hij overleed aan de gevolgen van een fietsongeluk eind vorige maand. De site van zijn management meldt: In december 2012 raakte

Foto ANP / Ilvy Njiokiktjien

De Brabantse zanger Albert West is op 65-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn management Jan Vis vanochtend bekendgemaakt.

West is bekend van hits als ‘Cha-La-La I Need You’, ‘Give A Little Love’ en ‘Amarillo’. Hij overleed aan de gevolgen van een fietsongeluk eind vorige maand.

De site van zijn management meldt:

In december 2012 raakte Albert eenzijdig verlamd door een ruggenmerginfarct. Maar met zijn positieve energie onderdrukte hij zijn fysieke beperkingen en bleef hij knokken voor een come back. Manager Brigitte Vis: “Vanmiddag stond er eigenlijk een afspraak in de agenda om over een nieuwe cd te praten…” Die droom heeft Albert niet mogen voltooien.

Tournee in Afghanistan

In 2005 was hij de eerste Nederlandse artiest die voor Nederlandse militairen in Afghanistan optrad. Hij ging daar een week op tournee en zong onder andere in Kabul in de tuin van de Nederlandse ambassadeur voor diplomaten, militairen, ontwikkelingswerkers en andere Nederlanders. In NRC zei hij over die tournee:

“De militairen zijn zo blij met mijn komst. Iedereen wil met me op de foto en een praatje maken. Ik moet de hele dag een scherfvest om en om me heen is iedereen zwaarbewapend, dat was even wennen. Maar verder is het hier fantastisch.”

Aanleiding voor zijn bezoek was dat militairen van het Nederlandse kamp in Pol-e Khomri een videoclip hadden gemaakt op de muziek van Is this the way to Amarillo.

Het nummer werd de absolute WK-hit binnen en buiten de Duitse stadions op het WK van 2006.